За Нас

062

Привет! Ние сме Ивайло и Кристина, а това са бележки от нашето медено пътешествие из Югоизточна Азия. Пътувахме четири месеца – от септември 2012 до януари 2013 – през Индонезия, Сингапур, Виетнам, Камбоджа, Тайланд и Индия.

Обичаме да сме сред природата, винаги се стараем да чупваме встрани от основните туристически маршрути, търсим автентични преживявания на всяко място, което посещаваме. Пътешестваме с минимум средства, планове и багаж.

DSCN1232

Раниците ни тежат по около 13 кг. на човек. Сложихме по-висока граница, тъй като носим и къмпинг екипирока: палатка (Zajo Montana 2), спални чували, котлонче, шалтета. Останалата част от багажа ни включва:

– леки и бързосъхнещи дрехи (всеки носи 3-4 тениски, полар, яке за вятър и вода, 2-3 леки панталона или поли);

– удобни обувки (чифт подходящи за леки планински преходи, сандали и джапанки);

– някои дребни полезни вещи (лекарства, зарядни, шампон, репелент и слънцезащитен крем);

–  нетбук, GPS устройство, фотоапарат, Go-Pro камера (и зарядните и батериите за тях).

Бюджетът ни се увеличи малко от първоначлно заделените 15 долара на човек на ден. Транспортът и забележителностите се оказаха сериозно перо. Изглежда цените през последните 2-3 години са се вдигнали значително. Това не намали радостта ни от пътуването.

Индонезия – 15-17 долара на човек на ден. В Индонезия нощувахме често на палатка и се хранехме не особено обилно, което поддържаше бюджетът ни в границите, въпреки високата входна такса за някои обекти и по-високите цени на нощувките на Бали.

Виетнам – 18-20 долара на човек на ден. Транспорът във Виетнам е значително по-скъп.

Тайланд – 20-25 долара на човек на ден. Фериботите до островите и цената на нощувките и храната на самите острови бяха доста по-високи от очакваното.

Индия – 15-17 долара на човек на ден. Тук ограничавахме храненето в уличните ресторантчета и сергии по хигиенни съображения. Храната в ресторантите към хотелите се оказа доста по-скъпа от очакваното. Таксите за туристически обекти също бяха сериозна част от разходите.

Изключително доволни сме, че осъществихме това пътешествие и препоръчваме на всеки да отдели време и средства, за да направи нещо подобно. Да се пътува е лесно, забавно и невероятно обогатяващо. Хората, които срещахме по пътя си, бяха изключително добронамерени, дружелюбни и готови да помогнат във всяка ситуация.

Ако имате въпроси, пишете ни на inache(at)mail.bg.

One thought on “За Нас

  1. Криси, Ивчо,
    Страхотни сте! Чудесни разкази и пътеписи, невероятни снимки и преживявания! Когато ви чета, сякаш наистина пътувам с вас! Събирайте впечатления, емоции и снимков материал за дългите вечери, които ни предстоят, когато си дойдете!
    Прегръщам ви много и ви пожелавам това пътешествие-приключение да продължава ви зарежда с такива невероятни емоции!
    Много целувки: Гефичка

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s